CERC UBB 2015-2016        CERC UTCN 2015        

joi, 30 iunie 2011

powered by bike


Buna ziua. Doritorii unei ieşiri cu bicicleta în împrejurimile Clujului sunt rugaţi să dea un semn. Se preconizează o ieşire de o jumătate de zi, cu puţină mâncare şi apă la purtător, pe cât posibil pe asfalt, pentru a ne cunoaşte.

vineri, 24 iunie 2011

Excursia vârfurilor

Aflată în acest an la a patra ediţie, excursia cadou este oferită celor mai merituoşi elevi ai şcolii noastre; s-au adunat olimpici, premianţi, reprezentanţi ai consiliului elevilor. Prima destinaţie a fost municipiul Sibiu unde am vizitat mai multe obiective culturale. La plecare am făcut o escală la grădina zoologică din Dumbrava şi am vizitat satul ţărănesc “teleportat” aici. Plimbările pe lac cu barca sau hidrobicicleta au fost binevenite.                      







Seara ne-a găsit la o minunată pensiune pe valea Avrigului unde fiecare a ales fie o plimbare pe malul apei, fie o lecţie de echitaţie sau de ce nu un somn binemeritat.

Ziua a doua ne-a purtat la Bâlea Lac (2030m) de unde s-au făcut mai multe excursii. Am plecat foarte repede cu grupul avangardiştilor dornici de aventură, urmaţi îndeaproape de către marea majoritate până în şaua Doamnei (curmătura Bâlei, 2210m). De aici ne-am îndreptat rapid paşii către vf. Paltinu (2399m). O mică pauză pentru hidratare şi câteva dulciuri urmată de parcurgerea plină de farmec către fereastra Bâlei (2286m). Panorama oferită de acest traseu este minunată. Trecem uşor peste vf. Iezerul Caprei (2417m) şi coborâm în şaua Caprei (2315m). Aici formăm două echipe; prima este formată din cei însetaţi şi coboară până la lacul Capra (2249m), iar ceilalţi dăm o fugă pe vf. Buteanu (2507m) pentru a ne bucura ochii de ce oferă acest punct de belvedere. Pe tot drumul ne însoţesc buna-dispoziţie şi micile lecţii de geografie. Pasajele stâncoase sunt foarte îndrăgite. Timpul se scurge repede şi în final toată lumea se adună la autocar (chiar înainte de a începe ploaia). Cu cântec şi voie bună ajungem înapoi acasă.




























Mulţumim doamnelor profesoare pentru grija maternă cu care ne-au vegheat pe parcursul acestei minunate experienţe.
prof. Edmond Butyka