CERC UBB 2015-2016        CERC UTCN 2015        

marți, 26 octombrie 2010

Terenul sintetic de fotbal

      Odată cu începerea noului an şcolar am fost cu toţii plăcut surprinşi de cea mai nouă  realizare a şcolii noastre: terenul sintetic de fotbal. Acesta a fost mai mult decat bine primit, atât de cadrele didactice, cât şi de elevii şcolii.
     Acesta realizare le permite acum amatorilor de fotbal să se desfăşoare într-un mediu civilizat şi relaxant. Terenul este îngrijit, îngrădit  cu plase, marcat şi iluminat nocturn. De asemenea, sunt puse la dispoziţia utilizatorului vestiarele plasate în apropierea terenului.
     Catedra de educatie fizică şi sport consideră această realizare de o mare importanţă, deoarece din cauza lipsei unei săli de sport corespunzatoare, acest teren aduce un plus şcolii, în completarea terenul de basket şi a sălii de fitness deja existente.
     Elevii au fost foarte încântaţi, astfel încat atât băieţii, cât şi fetele profită de vremea bună, recreându-se în voie în timpul orei de sport sau după program, existând posibilitatea ca terenul să fie închiriat (detalii aici).
       Aşadar, dacă eşti un fan al fotbalului şi un iubitor de mişcare şi încă nu ai păşit pe noul teren de fotbal atunci înseamnă că trebuie neaparat să îl încerci deoarece acesta este  locul ideal pentru un adevarat sportiv.






Ciolan Maria-Cătălina && Gliga Ştefania, XIB

vineri, 22 octombrie 2010

"6 obiecte obişnuite, 6 miliarde de posibilităţi"

Proiectul "6 obiecte obişnuite, 6 miliarde de posibilităţi" este un proiect ce se desfăşoară în liceul Lucian Blaga sub egida iEARN. Acesta stimulează creativitatea prin provocarea elevilor de a crea obiecte interesante, utile sau artistice având la dispoziţie ca material de lucru doar un creion, o sticlă de plastic, o agrafă de birou, o pungă de plastic şi o foaie de hârtie.

Elevii vor putea împărtăşi creaţiile lor prin intermediul blogului proiectului, unde vor scrie despre acestea şi vor posta fotografii din timpul activităţilor.

O primă întâlnire avut loc deja în 15 octombrie, organizată de profesorul de limba engleză Claudia Morar. În timpul acesteia, li s-a prezentat elevilor proiectul şi s-a lansat provocarea de a crea designuri originale, inedite, care să le reprezinte condiţia de adolescent român.

Proiectul, care stimulează diversitatea şi toleranţa fie şi numai a unor viziuni tehnice şi culturale diferite, se va încheia cu o videoconferinţă skype între ţările participante: SUA ca şi coordonator, Bielorusia, Canada şi Romania.

Suntem convinşi că elevii din clasele a X-a şi a XI-a cu care am intrat în acest proiect ne vor uimi cu ideile lor!
prof. Claudia Morar