CERC UBB 2015-2016        CERC UTCN 2015        

sâmbătă, 22 decembrie 2012

Crăciunul multicultural 2012

    Cu toţii ştim că sărbatoarea ce ne strânge la un loc are o semnificaţie aparte nu numai în ţara noastră, România, ci şi în toate ţările de pe toate continentele globului pământesc. De aceea, în fiecare an, cu ocazia Crăciunului, Consiliul Consultativ al Elevilor Liceului Teoretic “Lucian Blaga” organizează un eveniment menit să facă cunoscute diferitele culturi şi obiceiuri ale ţărilor străine, Crăciunul Multicultural. Cum ne aşteptam, elevii şcolii noastre au fost la înalţime, atât prin reprezentaţii şi spectacole artistice, cât şi prin decoruri ingenioase. Au fost prezentate multe ţări precum Hawaii, Turcia, Austria, Mexic, Coreea de sud , Franţa, dar şi Crăciunul la cowboy, sau la ţigani.
      În acest an au patricipat 11 clase, fiecare venind cu alte idei pline de viaţă si culoare. Pentru ca totul să iasă perfect, elevii au stat după orele de şcoală pentru a pune la punct ultimele detalii. Juriul format din doamnele directoare Laura Ungureanu şi Diana Şaitiş, precum şi din membrii Consiliului Elevilor au jurizat conform celor 5 criterii: costume/decoraţii, originalitate, scenetă, trataţie/ospitalitate, informaţie.
      După cum bine se ştie, doar o singură clasă poate ieşi învingătoare. Câştigatorii au fost elevii din clasa a X-a B, care au reprezentat Austria printr-o scenetă aparte, urmaţi de clasa a X-a C pe locul II, care au prezentat mai multe ţări printre care Italia, Mexic, România, Coreea de S, Franţa şi Crăciunul la ţigani, pregătind pentru fiecare dintre acestea mici reprezentaţii.
      Într-un final, locul al III-lea a fost acordat clasei a IX-a B care a organizat un Crăciun cu iz Mexican. În funcţie de punctajul obţinut, Consiliul Elevilor a premiat toate clasele cu diplome , iar pe cele ce ocupau podiumul cu sume de bani.
      Implicarea, ingeniozitatea şi distracţia au avut cel mai important rol. Mulţumim tuturor participanţilor şi sperăm ca ediţia de anul viitor a Crăciunului Multicultural să fie cel puţin la fel de reuşită, dacă nu mai spectaculoasă!
Alin Seras, XB

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu