CERC UBB 2015-2016        CERC UTCN 2015        

joi, 7 martie 2013

Târgul de prăjituri

    Aşa cum ne-am obişnuit în anii precedenţi, în data de 7 martie 2013 s-a organizat Târgul de prăjituri în Liceul Teoretic  ”Lucian Blaga”. Acest târg este organizat cu ocazia zilei de 8 Martie-ziua mamei, ziua femeii. Aceasta este  cea de a V-a ediţie şi s-a bucurat de un real succes. Numărul participanţilor activi a fost de peste 80 - elevi care s-au organizat cu multă plăcere şi entuziasm. Au făcut multe prăjituri, fie singuri, fie cu ajutorul mamelor lor, dar important este că au avut prăjituri gustoase şi foarte arătoase. Pozele vorbesc de la sine.

    Doamna profesoară Lucreţia Stănculescu, cea care a organizat cu multă dragoste acest târg, ne-a acordat un interviu: "Suntem la ediţia a V-a şi acest târg este dedicat zilei femeii, dar sunt motive pentru care l-am ţinut cu o zi înainte de 8 martie: în primul rând vineri e zi de post, iar sâmbătă este olimpiada de matematică şi dorim ca elevii să fie pregătiţi. Cu banii pe care îi strângem vrem să extindem emisia staţiei punând difuzoare în curte. Am vorbit cu cei de la ProFm şi pentru această muncă strângem banii; aceştia sunt în folosul elevilor, consiliul s-a autofinanţat tot timpul. Elevii sunt în număr din ce în ce mai mare, în primul an încăpeam în numai o clasă. Acum târgul a luat amploare, fiind aproximativ 80 elevi inclusiv cei de gimnaziu. Atmosfera a fost deosebită, copiii au fost încântaţi şi au făcut o muncă de echipă frumoasă. Ne-au susţinut şi cadrele didactice foarte mult. A fost obositor, dar a meritat tot efortul depus şi toată lumea a fost încântată."
    Am vorbit cu câţiva participanţi care ne-au spus câteva cuvinte despre acest târg: ”Suntem foarte entuziasmaţi că participăm la acest târg. Ne face plăcere să facem prăjituri, să le vindem colegilor noştri şi suntem fericiţi că avem vânzări bune. Ne-a luat vreo 3-4 ore să le preparăm, unii cu ajutor din partea mamelor, altii fără ajutor. Suntem foarte mulţumiţi de vânzările pe care le-am avut şi le-am oferit cu drag prăjituri colegilor noştri şi doamnelor profesoare. Ne-a facut foarte mare plăcere să participăm la acest târg, am primit numai laude şi ne bucurăm că am adus zâmbete pe buzele colegilor şi a doamnelor profesoare.

    Elevii care au cumpărat prăjituri au fost în număr foarte mare şi au venit cu bani special pregătiţi pentru acest eveniment, pentru a se îndulci cu gustoasele prajituri pregătite de bucătari. A fost un eveniment foarte frumos, care ne-a scos din rutina zilnică a orelor de curs şi care a îndulcit pe toată lumea. Să sperăm că acest târg de prăjituri o să fie o tradiţie pentru liceul nostru şi o să continue.


Răcean Florina, XIB

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu